Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már kilenc halottja van a kaliforniai erdőtűznek

Már kilenc halottja van a kaliforniai erdőtűznek

Kilencre nőtt péntek estére a legsúlyosabb kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma, mindannyian Paradise városában vagy annak környékén haltak meg, ahol 6700 épület vált a lángok martalékává. Ez a tűzvész az egyik legsúlyosabb az állam történetében, az oltásnál megsebesült három tűzoltó is.

A Zoom.hu is beszámolt arról a családról, amelyik autóval menekült a lángok elől Paradise-ból, és videóra vették katasztrófafilmbe illő útjukat:

Az életéért imádkozva menekült egy család a kaliforniai erdőtűz elől

Napok óta tombol az erdőtűz az Egyesült Államokban: az első tüzek csütörtökön reggel lobbantak lángra, a kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra. A természeti katasztrófában eddig már öten életüket vesztették, és a helyzet annyira súlyos, hogy pénteken már Malibu kötelező kiürítését is elrendelték.

A tűzvész csütörtökön tört ki a Sacramentótól északkeletre lévő Plumas erdő peremén, és péntek éjjelre több mint 36 ezer hektárnyi területet perzselt fel. Eddig még csak a terület öt százalékán tudták megfékezni a lángokat. Kétezer tűzoltó küzd velük. Több mint 150 ezer embert kellett kitelepíteni.

Gavin Newsom megválasztott kaliforniai kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett ki Butte megyében, de két másik megyében is – Los Angelesben és Venturában – mert ott is pusztítanak tüzek. Utóbbi két megyében 50 ezer embert evakuáltak.

(MTI)

Borítókép: Tűzoltó küzd a lángokkal Kaliforniában / MTI/EPA/Peter Dasilva