Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy betű különbség százmilliós veszteséget okoz a Jobbik-árváknak

Egy betű különbség százmilliós veszteséget okoz a Jobbik-árváknak

Képviselői csoportot alakított a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be Dúró Dóra elnökhelyettes. Közölte, sem anyagi, sem felszólalási lehetőségeik nem bővülnek a lépéssel, amelyről hétfőn tájékoztatják a házelnököt, csupán azt kívánják kifejezni, hogy “már nem négy magányos farkasként” folytatják a politizálást, hanem egységben, együttműködve, megjelenítve a Mi Hazánk Mozgalom politikáját.

Volner János az egyik “újonc” a mozgalomban MTI Fotó: Kovács Attila

Eddig a Jobbiktól eltávolodott, frakciójukból távozott Dúró volt az egyetlen Mi Hazánk-os parlamenti képviselő, mivel a párt más tagjai, így Toroczkai László elnök sem tagja a törvényhozásnak. Viszont most hirtelen négy parlamenti politikusa lett a mozgalomnak, miután a belső harcok miatt a Jobbikból szintén távozott Volner János és társai – Apáti István és Fülöp Erik – mindhárman csatlakoztak Dúróékhoz, kérték felvételüket a pártba.

Dúró Dóra elmondta: mindenféle politikai taktika nélkül döntenek majd arról, mely javaslatokat támogat a törvényhozásban a képviselői csoport. “Szorosabb, politika jellegű együttműködésre nem készülünk egyik párttal sem” – mondta a képviselő. Arról, hogy Kövér Lászlón és a Fidesz-kétharmadon múlik, hogy esetleg mégis lehet önálló frakciója Dúróéknak, itt írtunk bővebben:

Újabb Jobbik-árvákat ölel keblére a Mi Hazánk, talán még frakciójuk is lehet

Már tárgyalásokat folytat a Mi Hazánk Mozgalommal az “együttműködésről” a Jobbikból és a párt parlamenti frakciójából is kilépett három politikus: Volner János, Fülöp Erik és Apáti István. A politikusok délelőtt a Parlamentben tartottak sajtótájékoztatót Szebb jövőt!

Borítókép: Dócs Dávid, Cserháthaláp független polgármestere, Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a Mi Hazánk Mozgalom alapítója és Dúró Dóra országgyűlési képviselő / MTI Fotó: Máthé Zoltán