Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az életéért imádkozva menekült egy család a kaliforniai erdőtűz elől

Az életéért imádkozva menekült egy család a kaliforniai erdőtűz elől

Napok óta tombol az erdőtűz az Egyesült Államokban: az első tüzek csütörtökön reggel lobbantak lángra, a kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra. A természeti katasztrófában eddig már öten életüket vesztették, és a helyzet annyira súlyos, hogy pénteken már Malibu kötelező kiürítését is elrendelték.

A rendkívüli szárazság okozta tűzvész rendkívül gyorsan terjed déli irányban, elérte Los Angeles környékét is. A hvg.hu szúrta ki azt, a Facebookra feltöltött videofelvételt, amelyen egy család katasztrófafilmbe illő jelenetbe csöppent: a Sacramentótól nem messze fekvő Paradise-ból menekül egy család a kocsiján.

Hangosan imádkoztak, hogy túléljék az apokaliptikus helyzetet, és megmeneküljenek a lángok elől.

A

A Zoom.hu is írt a helyzetről: a helyszíni tudósítások szerint percenként mintegy 80 focipálya nagyságú terület esik a lángok martalékává Kaliforniában:

Percenként 80 focipályányi terület ég le a kaliforniai erdőtűzben

Az első tüzek csütörtökön reggel lobbantak lángra, a kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra. Gavin Newsom kormányzóhelyettes három északi megyében rendkívüli állapotot hirdetett.

Borítókép: A kaliforniai tűz lakóházakat pusztított / MTI/EPA/Peter Dasilva