Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Vetéléséről is vallott Michelle Obama

Vetéléséről is vallott Michelle Obama

Meglepő őszinteséggel beszélt magánéleti válságairól új önéletrajzi könyvében Michelle Obama. A volt amerikai First Lady az ABC reggeli műsorában árult el részleteket a jövő kedden megjelenő könyvből, többek között arról is, hogy húsz évvel ezelőtt elvetélt első gyermekével – írta a BBC.

„Úgy éreztem, kudarcot vallottam, mert nem tudtam, milyen gyakoriak is valójában a vetélések, erről az emberek nem beszélnek. Magunkra maradunk a fájdalmunkkal, és azt hisszük, valami összetört bennünk. Éppen ezért nagyon fontos beszélni a fiatal édesanyákkal arról, hogy a vetélés igenis bárkivel megtörténhet” – mondta.

Amikor aztán 34 éves lett, rájött, hogy „ketyeg a biológiai órája, és kevesebb petesejtje termelődik”, ezért

a mesterséges megtermékenyítés mellett döntött, és mindkét lánya így fogant.

Sasha és Malia ma már 17, illetve 20 évesek.

„Azt hiszem a legrosszabb dolog, amit mi nők egymással tehetünk, hogy nem osztjuk meg egymással az igazságot a testünkről és arról, ahogyan működik” – árulta el Michelle Obama, aki azt sem titkolta el, hogy férjével több válságot is megéltek a kapcsolatukban, főleg miután Barack Obama az állami törvényhozásban kezdett el dolgozni. Sokszor előfordult, hogy a felesége otthon egyedül adta be magának a mesterséges megtermékenyítéshez szükséges hormoninjekciókat.

Michelle és Barack Obama az esküvőjükön. Fotó: Instagram

Az elnöki házaspárnak végül később a párterápia segített.

„Túl sok fiatal házaspárt ismerek, akiknek nehézségeik vannak, és azt hiszik, nem stimmel velük valami. Szeretném, hogy tudják, hogy Michelle és Barack Obama, akiknek csodálatos a házasságuk és szeretik egymást, ők is dolgoznak a házasságukon, és segítséget kérnek, amikor szükségük van rá” – mondta.

A volt First Lady memoárjában őszintén mesél chicagói gyermekkoráról, a rasszizmussal való szembesülésről és, hogy milyen volt az Egyesült Államok első fekete bőrű first ladyjének lenni.

A Becoming a közelmúlt éveinek egyik legjobban várt politikai vonatkozású könyve, mivel Michelle mindig is meglehetősen szűkszavúan beszélt a Fehér Házban töltött éveiről. Az ilyen típusú könyvek népszerűségét mutatja, hogy annak idején Hillary Clinton és Laura Bush volt amerikai first ladyk memoárjai is bestsellerek lettek.

Michelle Obama őszintén ír a Donald Trump amerikai elnökkel kapcsolatos negatív érzéseiről, egyebek között, hogy miként élte meg, amikor megtudta, hogy Trump követi férjét az ovális irodában.

Borítókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo