Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Túl jó idő van, ismét szmogosodik a levegő

Túl jó idő van, ismét szmogosodik a levegő

Több városban is meghaladja a szálló por koncentrációja az egészségügyi határértéket. Miskolcon a legkritikusabb a helyzet, itt a PM10 magas koncentrációja káros, az egészségügyi határérték 178 százaléka. Emellett baj van Budapesten, Pécsett, Nyíregyházán, Várpalotán és Veszprémben is.

Forrás: időkép

A PM10 káros mennyisége rövid távon olyan tünetekkel járhat, mint szemirritáció, köhögés, fejfájás,; hosszútávon viszont krónikus betegségek kialakulását is elősegíti.

Az OMSZ információi szerint a következő napokon sem javul a légszennyezettségi helyzet, a szálló por koncentrációja továbbra is az egészségügyi határérték felett alakulhat. Az érintett városokban érdemes kerülni a hosszabb szabad levegőn való tartózkodást, otthonunk szellőztetését pedig a legtisztább (kora délutáni) órákra ajánlott időzíteni.

(időkép)

MTI Fotó: Balázs Attila