Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Volt katona a kaliforniai lövöldözés elkövetője

Volt katona a kaliforniai lövöldözés elkövetője

Volt katona a 13 halálos áldozattal járó kaliforniai ámokfutás elkövetője a Ventura megyei seriff csütörtöki tájékoztatása szerint. A 28 – más források szerint 29 – éves Ian David Long egy szórakozóhelyen nyitott tüzet egy diákrendezvény résztvevőire Thousand Oaks városában, a lövöldözésben ő is meghalt. Az ABC News szerint a veterán poszttraumás stressz zavarban szenvedett.

Sheriff Geoff Dean seriff egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Long egyetlen fegyvert, egy Glock típusú pisztolyt használt. Tettének oka még ismeretlen. Korábban csak kisebb ügyekben került összeütközésbe a törvénnyel.

Szemtanúk szerint a támadó fejbe lőtte a bejáratnál álló biztonsági őrt, majd válogatás nélkül lövöldözni kezdett. A szórakozóhelyen egyetemistáknak szervezett táncest zajlott. Az elkövető füstgránátot dobott a táncparkettre. Többen az ablakokat kitörve próbáltak elmenekülni a támadó elől. (MTI, ABC News)

Fotó: Rendõrök a dél-kaliforniai Thousand Oaks városban lévõ Borderline Bar & Grill nevû szórakozóhely közelében, ahol lövöldözés történt 2018. november 8-án. A rendõrség egyelõre egy elkövetõrõl tud, a lövöldözésnek számos sérültje van. MTI/EPA/Mike Nelson