Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán Viktor DNS-t elemez és megjósolja Európa jövőjét

Orbán Viktor DNS-t elemez és megjósolja Európa jövőjét

A nemzetek nélkül Európa elvesztené identitását, elvesztené lelki és kulturális arculatát; Európa a nemzetek Európája lesz, vagy nem lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EEP) kongresszusán Helsinkiben. Európát szerinte mindig az erős nemzetek tették sikeressé:

“nincs erős Európa sikeres nemzetek nélkül”.

Kifejtette: a szocialisták, a liberálisok és a zöldek egy gyökereit és szellemi, lelki identitását vesztett Európát akarnak. Azt is mondta: “mi az EPP, a győztesek pártja vagyunk”, a győzelem “része a DNS-ünknek”. Azt is mondta, vissza kell térni a szellemi gyökereikhez és meg kell hirdetni “a kereszténydemokrácia reneszánszát”.

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt kongresszusán Helsinkiben 2018. november 8-án MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kormányfő elmondta: a kulcs a győzelemhez az, hogy az emberek oldalára kell állni. “Védjük meg őket az illegális migrációtól, a terrorizmustól, a bűnözéstől és a gazdasági bajoktól, írjuk fel újra a zászlónkra a régi igazságot: vagyis: a néptől, a nép által, a népért” – hangsúlyozta.

Megismételte, hogy a Fidesz Manfred Webert, az EPP európai parlamenti frakcióvezetőjét támogatja a néppárt csúcsjelölti tisztségéért. A csúcsjelöltről, mint az Európai Bizottság várhatóan leendő új elnökéről, valamint a Fidesz és a Néppárt viszonyáról a Zoom.hu itt írt bővebben:

Érdekbarátság: nincs miért aggódnia Orbán Viktornak a Néppárt kongresszusán

Szeptemberben még rosszabbul állt a szénája a Fidesznek, azóta viszont az EPP is rájött: a győzelemhez egységet kell mutatni.

(MTI)

Borítókép: Orbán Viktorral szelfizők az Európai Néppárt kongresszusán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs