Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kitiltották a Trumppal vitatkozó CNN-tudósítót a Fehér Házból

Kitiltották a Trumppal vitatkozó CNN-tudósítót a Fehér Házból

Felfüggesztette a Fehér Ház Jim Acosta CNN-tudósító akkreditációját, miután szócsatába keveredett Donald Trumppal az elnök sajtótájékoztatóján. A CNN szerint a döntés példátlan. Acosta azzal váltotta ki az elnök haragját, hogy az Egyesült Államok déli határához tartó menekültkaravánról kérdezte.

Acosta kérdőre vonta Trumpot, miért minősítette a karavánt inváziónak. Az elnök nem adott kielégítő választ, és elfordult Acostától, aki viszont tovább kérdezett. “Elég volt!” – vesztette el a türelmét ekkor Trump, miközben a Fehér Ház egy alkalmazottja megpróbálta elvenni Acostától a mikrofont.

“A CNN-nek szégyellnie kellene magát, hogy náluk dolgozik. Maga egy faragatlan, szörnyűséges figura”

– mondta Acostának Trump. Itt látható a jelent:

A mikrofon egy másik tudósítóhoz került, de Acosta ismét felállt, és a Trump bírálóinak küldött csőbombákról kérdezett. “Üljön le. Amikor álhíreket terjeszt, amit a CNN gyakran tesz, maga a nép ellensége” – reagált Trump.

Sarah Huckabee Sanders fehér házi szóvivő közleményében azzal indokolta az akkreditáció megvonását, hogy a CNN tudósítója “rátette kezét” a mikrofonért nyúló fiatal fehér házi gyakornoknőre. Az esetről készült felvételeken az látható, hogy a helyzet hevében Acosta hirtelen ráfog a hölgy karjára.

A CNN közleményben állt ki tudósítója mellett, hamis vádaskodással gyanúsította meg Sanderst, a döntést pedig a demokráciára jelentő fenyegetésnek minősítette. A Fehér Házi Tudósítók Szövetsége is elítélte Acosta “megbüntetését”, és a döntés visszavonására szólította fel a Fehér Házat.

(MTI)

Borítókép: Donald Trump / MTI/AP/Charlie Riedel