Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiss-Rigó püspök: Volt kísérlet a beszervezésemre

Kiss-Rigó püspök: Volt kísérlet a beszervezésemre

Bár tíz évvel ezelőtt még úgy gondolta, már a rendszerváltáskor nyilvánossá kellett volna tenni az ügynökiratokat és állítása szerint valószínűleg hálózati beszervezésére is volt kísérlet, mára gyökeresen megváltozott erről a véleménye Kiss-Rigó Lászlónak – többek között ez is kiderül a szeged-csanádi megyéspüspök Magyar Hangnak adott, később letiltott interjújából, amit a lap mégis közöl.

Az interjúból kiderül, a katolikus főpásztor úgy véli, a téma felvetése csak zavarkeltésre jó, ott lehet érdekes, ahol valamilyen ideológiai céllal használnák fel az információkat. “Számomra az ügynökmúlt sosem volt kérdés. Egyébként pedig nem hinném, hogy a hívőket különösebben érdekelné az ügynökkérdés – fejtette ki.

Az október végén készült interjú közléséhez utólag Kiss-Rigó László azzal az indokkal nem járult hozzá, hogy szerinte a kérdések “nem aktuálisak”.

A püspök véleménye és tiltása ellenére az interjút közli a Magyar Hang pénteken megjelenő száma.

Az ügynökkérdésen kívül szó esik a főpásztor Orbán Viktor kormányfőhöz és Hernádi Zsolt Mol-vezérhez fűződő barátságáról, a közel tízmilliárdos szegedi stadionberuházásról, a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyáról, valamint arról a látszatról, hogy nem csak a katolikus egyháznak, hanem a Nemzeti Együttműködés Rendszerének is a püspöke.

Borítókép: Kiss-Rigó László / MTI Fotó: Rosta Tibor