Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kisebb csoda kéne ahhoz, hogy ne Csányi legyen a FIFA alelnöke

Kisebb csoda kéne ahhoz, hogy ne Csányi legyen a FIFA alelnöke

Ellenfél nélkül szállhat harcba a februári választáson az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vezető posztjáért Aleksander Ceferin, a szervezet szlovén elnöke, valamint a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöki posztjáért Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke.

A képen az UEFA-elnök éppen bejelenti, hogy Németország rendezi a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot Fotó: MTI/EPA/Martial Trezzini

Ceferin 2016 óta elnök – azutrán választottálk meg, hogy a FIFA etikai bizottsága előzőleg Michel Platini FIFA-alelnököt, az UEFA akkori elnökét “összeférhetetlenség” és “hűtlen kezelés” miatt eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.

Az UEFA kongresszusán döntenek majd arról is, hogy FIFA-alelnökként ki képviselje Európát a nemzetközi szövetségben, s az UEFA közlése szerint a posztot jelenleg is betöltő Csányi Sándort szintén egyedüli indulóként választhatják meg. Az európai szövetség kongresszusát február 7-én rendezik Rómában.

(MTI)

Borítókép: Csányi Sándor / Fotó: Ivándi-Szabó Balázs