Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiengedték a börtönből az abortuszellenes nőt, aki meglőtt egy orvost

Kiengedték a börtönből az abortuszellenes nőt, aki meglőtt egy orvost

Kiengedték a börtönből Rachelle „Shelley” Shannont, aki 1993-ban meglőtt egy kansasi, abortuszokat végző orvost George Tillert. Shannon korábban több abortuszklinikát is megtámadott – a támadásokért összesen 25 évet töltött rácsok mögött. A szélsőséges , abortuszellenes „aktivista” három évig még pártfogói felügyelet alatt áll majd – írja az AP hírügynökség.

A most már 62 éves támadó a wichitai klinika előtt épülete előtt támadta meg Tillert 25 évvel ezelőtt – korábban már többször tüntetett az épület előtt. Shelley egy félautomata fegyverrel mindkét karján meglőtte az orvost, aki életveszélyes állapotba került az öt golyótól, amely eltalálta. Tiller főként olyan nőkön végzet kései terhességmegszakítást, akiknek a magzatai valamilyen rendellenességben szenvedtek, emiatt már korábban is az abortuszellenes aktivisták célpontjává vált. Shannon a bíróságon kifejtette, hogy semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy megpróbálta megölni Tillert – a nő a gyilkossági kísérletért ekkor 11 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Az orvos sajnos ettől még nem volt biztonságban: később a szintén abortuszellenes Scott Roeder végzett vele abban a templomban, ahová vasárnaponként misére járt. Roeder rendszeresen látogatta a börtönben Shelley-t.

Julie Burkhart, a Tiller által alapított Trust Women Alapítvány egyik volt dolgozója kifejezte aggodalmát Shannon szabadlábra helyezésével kapcsolatban. „Megpróbálta megölni a főnököm. Én nem tudom elhinni, hogy Shelley Shannon megváltozott volna. Ma is ugyanolyan veszélyes az a nő mint 1993 augusztusában volt”– mondta.

Borítókép forrása: Pixabay / Képünk illusztráció!