Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Izlandtól Hollandiáig futtattak magyar lányokat, lecsaptak rájuk a kommandósok

Izlandtól Hollandiáig futtattak magyar lányokat, lecsaptak rájuk a kommandósok

Emberkereskedelemmel gyanúsítja a rendőrség a szegedi J. Lajost és társait, mivel a bűnbanda legalább 8 éve prostituáltként foglalkoztatott egy szegedi lányt Hollandiában, Dániában és Izlandon, majd szinte az összes megkeresett pénzét elvették, és ebből Magyarországon nagy lábon éltek.

J. Lajos barátja, a szintén szegedi P. Mihály egy másik lányt hasonlóan kizsákmányolt és prostituáltként dolgoztatott. Amikor P. Mihály más bűncselekmény miatt börtönbe vonult, másfél évre barátjára bízta az általa futtatott lány irányítását és felügyeletét, amit J. Lajos átvett. Ezt a nőt is Izlandra szállította.

J. Lajos egyik rokona, J. Mária pedig közreműködött abban, hogy J. Lajos az illegális jövedelmet ingatlanokba fektesse, valamint a nyomozók azt is megállapították, hogy P. Mihály felesége többször vett fel prostitúcióból származó pénzt. A rendőrök november 6-án fogták el és vették őrizetbe a gyanúsítottakat.

Az akcióban a rendőrök nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket, több személygépkocsit, informatikai és telekommunikációs eszközöket, valamint a bűncselekményhez köthető dokumentumokat foglaltak le, és öt szegedi ingatlant, illetve azok haszonélvezeti jogát vették zár alá – olvasható a police.hu-n.

Borítókép: A lefoglalt pénz / Forrás: police.hu