Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy 69 éves holland férfi meg szeretné változtatni az életkorát, hogy tudjon csajozni a Tinderen

Egy 69 éves holland férfi meg szeretné változtatni az életkorát, hogy tudjon csajozni a Tinderen

A holland motivációs tréner Emile Ratelband úgy gondolja, ahogy a nemváltoztatás lehetőségét meg kell adni, úgy a kor megváltoztatásának is helyet kell szorítani a jogrendszerben. 

A “pozitív guru” akkor döntött így, amikor 69 évesen azt tapasztalta, hogy a randi applikációkon elkezdték a nők “diszkriminálni”. Szerintem hátrányosan megkülönbözteti őt a 69 életéve, és problémás, hogy nem hazudhatja jogosan például 49 évesnek magát.

Nem is totojázott sokat, bíróság elé vitte ügyét. A tárgyaláson elmondta, kényelmetlenül érzi magát a 69 életév stigmájával. De nem csak azért, mert húsz évvel fiatalabbnak érzi magát, hanem azért is, mert akkor, amikor húsz évvel fiatalabbnak hazudja magát, a nők Tinderen válaszolnak neki, ám amikor a valós életkorával mutatkozik be, semmilyen reakcióra nem méltatják.

Arról nem is beszélve, hogy munkaerőpiaci helyzete is jelentősen romlik a 69-es számmal, viszont a 49-cel jelentősen jobbak lennének az esélyei.

Ügyébe vetett hitét tovább erősíti az, hogy az orvosa szerint egy 40 éves férfi testében él ő, a közel hetven éves férfi, s ő így is érzi magát. Személyes véleménye szerint ő egy

fiatal isten.

Ratelband azt kéri a bíróságtól, hogy megváltoztathassa a születési évszámát 1949-ről 1969-re. Kérését a genderváltás létével igyekszik alátámasztani, ami a közelmúltban még valóban elképzelhetetlen volt, ám manapság egyre gyakoribb jelenség. Szerinte engednie kellene a jogrendszernek a korváltás lehetőségeit is.

A motivációs tréner hajlandó lemondania a nyugdíjaztatásáról is a pozitív döntés érdekében, de nem ezzel akarja meggyőzni a bíróságot, hanem egy egyszerű érvvel:

“Ez tényleg a szabad akarat kérdése”.

Szerinte érdemes lenne az jogrendszernek kidolgoznia egy eljárást, ami az egyén “érzelmi korához” megfelelően engedélyezi a tetszőleges életkort, persze egy orvosi vizsgálat keretében.

A bíróság egy héten belül dönt az ügyében.

(The Guardian)

Borítókép fotó: MTI/EPA/ANP/Roland Heitink