Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az űrállomás számítógépénél is bevált a recept: csak újra kellett indítani

Az űrállomás számítógépénél is bevált a recept: csak újra kellett indítani

Újraindítás után helyreállt a Nemzetközi Űrállomás orosz modulja meghibásodott központi számítógépének működése – közölte Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz állami űripari vállalat vezetője.

A Zvezda modul három komputerének egyikénél lépett fel üzemzavar, ám ez nem jelentett veszélyt sem az állomás működésére, sem pedig a személyzet tevékenységére – közölték.

Forrás: giphy.com

A hír azért keltett érdeklődést, mert október 11-én, nem sokkal a felbocsátása után kényszerleszállást hajtott végre az űrállomásra elindított Szojuz orosz űrhajó, a fedélzetén Alekszej Ovcsinyinnel és Nick Hague-gel.

Az orosz és az amerikai űrhajós épségben ért földet az ejtőernyővel fékezett visszatérőkabinban. Embert szállító orosz űrhajóval legutóbb 35 éve történt baleset a felbocsátáskor.

A Roszkoszmosz szerint a balesetet emberi hiba okozta, a hordozórakétának az első és a második fokozat szétválását jelző szenzora meghibásodott, amikor Bajkonúrban összeszerelték.

(MTI)

Borítókép: Illusztráció / MTI/EPA/NASA