Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A reptéri rakodók bérébe belekalkulálják, hogy “szajréznak”

A reptéri rakodók bérébe belekalkulálják, hogy “szajréznak”

„Bele van kalkulálva a rakodók bérébe, hogy szajréznak” – foglalta össze a Liszt Ferenc repülőtéri csomaglopási botrány lényegét egy, az Indexnek megszólaló rakodómunkás, aki szerint a “nyúlkálás akkor kezdődik, amikor a csomag elhagyja az épületet, és elindul a repülőgép felé”.

Poggyászrakodás – képünk illusztráció MTI Fotó: Mohai Balázs

“Vannak rendőrök, akik időnként jönnek, de őket a legkönnyebb kiszúrni. A repülőtéren minden kocsin van valamilyen cégjelzés, ha civil autót látunk, akkor egyértelmű, hogy ők a rendőrök” – magyarázta az informátor, aki szerint a poggyásztérben dolgozó biztonsági őrök is benne vannak a buliban:

“A rakodók szólnak az őröknek, hogy mikor fordítsák más felé a kamerát.”

Az informátor állításaira reagálva a a repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport Zrt. közölte: a repülőtér a maga területén kiépítette azt a biztonsági rendszert, ami megakadályozza a lopásokat, és a visszaélések a repülőgépek csomagterében történnek, ezek pedig a légitársaságok által felügyelt területek.

Forrás: Pexels

A kiszolgáló cégek alkalmazzák a csomagok kezelését végző embereket, és az őket felügyelő biztonsági őröket is – hívta fel a figyelmet a cég, hozzátéve: “Idén március óta a rendőrség, a légitársaságok és a földi kiszolgálók a legmagasabb szinten foglalkoznak a problémával – drasztikusan csökkent is a poggyászfosztogatások száma”. Ugyanakkor, még mindig akad munka – jegyezték meg.

Borítókép: Berakodásra váró csomagok / MTI Fotó: Kovács Tamás