Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kocsmázás mentette meg az életét a metil-alkoholt ivó férfinak

A kocsmázás mentette meg az életét a metil-alkoholt ivó férfinak

Mint ismert: A mentőszolgálat munkatársai Tiszadobról három férfit vittek kórházba metil-alkohol mérgezés gyanújával 2018. november 3-án. Az elfogyasztott mérgező, feltehetően metil-alkohol tartalmú italokat Tégláson vásárolták, egy portékáját személygépkocsiból árusító férfitól.

A mérgező italokat eredeti, kereskedelmi forgalomból visszagyűjtött hazai gyomorkeserűs üvegekbe töltötték, amelyekből hiányzik a visszatöltést gátló eszköz és házilag színre fújt kupakokkal zárták le, amelyekre a „Duty Free Shop” feliratú címkéket ragasztották, valamint zárjegy nem található az üvegeken.

– Ahogyan az ilyen esetekben lenni szokott, futótűzként terjedt el az eset híre a faluban. Információim szerint két beteget már hazaengedtek a kórházból, a harmadik viszont nincs jó állapotban – mondta el a Haon.hu érdeklődésére Bán Gábor, a Tiszadobi Polgárőrök Egyesületének parancsnoka. –

Mondhatni, az egyik férfinek a kocsmázás mentette meg az életét, aznap ugyanis már kellő alkoholt fogyasztott ahhoz, hogy a később megivott metil-alkohol nem tudott nagyobb kárt tenni a szervezetében – tette hozzá.

A rendőrség keresi az árust és azt kéri, hogy aki az üggyel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Nyíregyháza, Bujtos út 2. szám), telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívón. Névtelenség megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is bejelentés tehető.