Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Donald Trump pozíciója gyengül a választások után

Donald Trump pozíciója gyengül a választások után

A voksolás azt jelzi, az amerikaiak változást akarnak.

Gyengül Donald Trump amerikai elnök pozíciója, miután az Egyesült Államokban tartott félidős választások eredményeként várhatóan a demokraták szerzik meg a többséget a törvényhozás alsó házában – jelentette ki Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az egyetemi tanár emlékeztetett arra, hogy eddig a képviselőházban és a szenátusban is többsége volt a Republikánus Pártnak, amit csak a szenátusban sikerül megőrizni. Ha a demokraták többséget szereznek az alsóházban, a republikánus elnök már nem tudja akadálytalanul keresztülvinni törvényjavaslatait, vagyis “óvatosabb araszolásra kényszerül” a törvényhozással szemben – tette hozzá. Erről részletesebben itt írtunk:

Nyolc év után demokrata többség a képviselőházban, viszont nőtt a republikánus erő a szenátusban

Körülbelül az előzetes várakozások futottak be az amerikai félidős választásokon.

Úgy vélekedett: a voksolás azt jelzi, az amerikaiak változást akarnak, de nem feltétlenül az elnök leváltásával, inkább azzal a szándékkal, hogy rákényszerítsék egy “moderáltabb politikára”.

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök a félidős választásokhoz köthető kampányrendezvényen. MTI/AP/Carolyn Kaster