Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Több ezer család számára válhat ingyenessé a kéményseprés

Több ezer család számára válhat ingyenessé a kéményseprés

A Kéményseprők Országos Szakszervezete közleményben üdvözölte, hogy egy kormánypárti módosító javaslat lehetővé tenné a jövőben, hogy a bajba jutott, devizahitelesek Nemzeti Eszközkezelő által megvásárolt ingatlanjai után, az önkormányzati tulajdonú bérlakásokban élők részére is ingyenessé váljon a kéményseprés amennyiben azt elfogadja az Országgyűlés – írja a 24.hu.

„Bár az elmúlt két évben számos alkalommal voltunk kénytelenek kritikát megfogalmazni a kormány kéményseprést érintő döntéseivel kapcsolatban, most mégis örömmel értesültünk a kormánypárti kezdeményezésről. Egy ilyen humánus döntést – mely akár több ezer családot is érinthet – egész egyszerűen nem lehet nem támogatni – fogalmazott a szervezet – Természetesen korábbi, kizárólag szakmai alapon megfogalmazott kritikáikat fenntartják, így az ellenőrzések számának radikális csökkentését illetve a családi házak esetében a kötelezettség.”

Kiemelték: Meglátásunk és tapasztalataink alapján úgy véljük, hogy egy ilyen mértékű, saját felelősség körébe utalt preventív feladatra nem lett kellőképpen felkészítve a magyar társadalom, sok esetben,a megfelelő információk hiányában a mai napi nem tudják, hogy hová és kihez forduljanak ha mégis úgy döntenek, hogy ellenőriztetni szeretnék a kéményeiket.

Borítókép forrása: MTI / Marjai János