Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Okostelefont csak okosan – top tippek Black Friday előtt

Okostelefont csak okosan – top tippek Black Friday előtt

Előfordul, hogy az ember váratlan kiadásra kényszerül úgy, hogy nincs vésztartalék a bankszámláján. Próbáljuk minimálisra csökkenteni a költségeket, ezért sokszor gyorsan és meggondolatlanul csapunk le a 0% THM-es áruhitellel kínált darabokra. (x)

Legyünk óvatosak!

Ugyanis nem mind arany, ami fénylik: vegyünk egy hétköznapi példát! Hűséges, munkánkhoz is elengedhetetlen okostelefonunk hirtelen felmondta a szolgálatot. A műszaki áruházban helyette kinézett, 45 000 forintért kínált készüléket csak részletre tudjuk megvenni, de legnagyobb megnyugvásunkra már helyben kapunk egy ajánlatot: 10 hónap alatt 10 alkalommal kell 4500 forintot fizetni. Ez pont annyi, mint amennyibe a vágyott termék kerül, akkor tényleg költségmentesen, 0% THM-mel vásároltunk hitelre, nem igaz?

Mérjük fel a kínálatot!

Az internet és a korlátlanul áramló információ korában minden eszköz a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy alaposan felmérjük a piaci kínálatot! Vészhelyzetben minden fillér számít, fontos tájékozódnunk a kiadások előtt. Térjünk vissza az előző példához: bár nagyon vonzó volt az első ajánlat, de némi keresgélés után rájövünk, hogy ugyanazt a telefont máshol mindössze 39 000 forintért is megvehetjük. Az egyetlen probléma, hogy itt egyben kell kifizetni az összeget, nekünk jelenleg pedig nem áll ez az összeg a rendelkezésünkre.

Válasszuk azt, amivel a legjobban járunk!

Ilyenkor segít a Provident személyi kölcsöne! Nem hiteget ugyan a 0%-os THM ígéretével, de könnyen kiszámolható, hogy jobban járunk vele. A 40 000 forintnyi kölcsön 42 hetes futamidővel végül összesen 43 780 forintunkba kerül. Ez eleve 1 220 forinttal kevesebb az eredeti, 45 000 forintos ajánlatnál, de további 1 000 forint a zsebünkben marad, hiszen csak 39 000 forintba került a készülék. Így összesen 2 220 forintot spóroltunk, tehát az első verzióhoz képest 5%-kal kevesebbet fizettünk!

Legyünk körültekintőek!

A jogszabályok nem engedik, hogy az áruhitelt kínáló pénzintézet hamis információkkal hirdesse az általa kínált hitelt. Azt azonban egy rendelkezés sem tiltja, hogy az áruházakkal közösen megegyezzenek abban, hogy magasabb áron kínálják a terméket. Hazudni tehát nem hazudnak, a költségeket azonban ránk hárítják. Mi a tanulság? Maradjunk mindig higgadtak és körültekintők, hogy senki se tudja kihasználni a szorult helyzetünket.

100 000 Ft kölcsön csak 2600 Ft kamatért!

Sokan megőrülnek a Black Friday elképesztő akcióiért, de sokan attól őrülnek meg, hogy épp nincs pénzük bevásárolni a hihetetlen kedvezményekkel kínált termékekből. Pedig van megoldás!

Aki most készül például okostelefont vásárolni, annak feltétlenül érdemes tájékozódnia a Provident Black Friday kölcsönének részleteiről, ebben segítséget nyújthat az alábbi táblázat.

A számok pedig önmagukért beszélnek: 100 000 Ft kölcsön esetén mindössze 2600 Ft kamattal kell számolnunk!

(x)