Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiderült, miért deszkázták be az egri felújított téren a díszburkolat-lapok helyét

Kiderült, miért deszkázták be az egri felújított téren a díszburkolat-lapok helyét

Vasárnap írtunk arról az RTL híradó beszámolója alapján, hogy falécekkel foltozták meg a sérült díszkő-burkolatot a néhány évvel ezelőtt felújított Dobó téren, Egerben.

Most megszólalt az önkormányzat az ügyben, azt írják, “a fa borítást illetően természetesen szó sincs véglegesnek szánt megoldásról. A megrongálódott, töredezett köveket a még júniusban elvégzett műszaki egyeztetés megállapításai alapján, garanciális munka keretében kicseréli a kivitelező novemberben.” Az okot abban jelölték meg, hogy a szigetszerű lezárásokkal járó beavatkozást nem a nyári-őszi idegenforgalmi szezonban kívánták megtenni. A kivitelező október 29-én a garanciális munka kezdetének november 12-ét jelölte meg.

Azt is hozzátették a Zoom.hu-nak küldött reagálásban, hogy a tér hossz- és kereszttengelye mentén kábelcsatorna húzódik annak érdekében, hogy a rendezvényekhez szükséges elektromos kábeleket a térburkolat fogadni tudja. A színpadokat így különböző helyeken lehet felállítani anélkül, hogy a kábelek a felszínen futnának.

A kábelcsatornák ezáltal persze a tér sérülékeny pontjainak tekinthetők.

A képeken bemutatott, repedt és törött travertin lapok is éppen a kábelcsatorna felett helyezkednek el, ezek a különböző Dobó téri rendezvény-előkészületek (pl. teherforgalom) kapcsán esetenként megsérülnek.

A fedlapokon látható hézag/nyílás éppen azért létezik, mert ezek az elemek kiemelhetők és visszahelyezhetők a kábelelhelyezések, tisztítások, karbantartások stb. alkalmával. A cserélendő, több felületen megmunkált fedlap-elemek beszerzéséig pótolták azokat ideiglenesen, deszkával.