Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Állami leépítés: volt, aki az ügyfélkapuról tudta meg, hogy kirúgták

Állami leépítés: volt, aki az ügyfélkapuról tudta meg, hogy kirúgták

Megalázó eljárásokról és trükkökről számolt be a Népszava a nagy állami létszámleépítés kapcsán. Mint írják, volt olyan kirúgásra ítélt dolgozó, aki az ügyfélkapujára kapott értesítésből tudta meg, hogy már nincs állása. Akadt, akinek órákat kellett utaznia azért, hogy átvegye felmondólevelét. A lap szerint, akadt példa arra is, hogy a felmondó levél átadását meg sem várva lekapcsolták az elküldöttek számítógépeit, majd bevonták belépőjüket.

A trükközések kapcsán azt említik, hogy a külügyben

egy-két éves határozott idejű szerződésre váltották legalább 30 ember határozatlan idejű munkaviszonyát és saját cégbe szervezték ki a portásokat, sofőröket.

Mint ismert: Mintegy 18 százaléknyi létszámleépítés valósul meg a központi kormányzatban, ami 2500 ember elbocsátását jelenti a központi közigazgatásból.

Fotónkon: A Magyar Köztisztviselõk, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) az önkormányzatok napja alkalmából tartott sajtótájékoztatója és demonstrációja Budapesten, a Belügyminisztérium épülete elõtt 2016. szeptember 30-án. Az MKKSZ érdemi tárgyalásokat és fizetésemelést követelt. MTI Fotó: Balogh Zoltán