Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Demeter Márta nem adja fel, mindenképpen átvilágítaná Orbánt

Demeter Márta nem adja fel, mindenképpen átvilágítaná Orbánt

Törvénymódosító javaslatot nyújtott be több LMP-s képviselő a politikusok és köztisztviselők átvilágításáról – vette észre a Hvg.hu. Az indítványt Demeter Márta, Keresztes László Lóránt, Hohn Krisztina és Schmuck Erzsébet jegyzik, és a dokumentum szerint szinte mindenkit átvilágítanának, akinek bármilyen köze van a politikához, honvédelemhez vagy minősített adatokhoz.

Az átvilágítandó személyek listájának első helyén a köztársasági elnök, a második helyen a miniszterelnök áll, őket követik az Alkotmánybíróság tagjai, majd a Kúria és az Országos Bírói Hivatal elnöke. Ha a javaslatot az Országgyűlés elfogadja, akkor 30 napon belül meg kell kezdeni minden olyan személy ellenőrzését, aki eddig nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon.

Még soha nem világítottak át magyar miniszterelnököt – és ennek megvan az oka

Az elmúlt tíz évben két-három esetben kongatta meg a titkosszolgálat a vészharangot képviselőket érintő nemzetbiztonsági kockázat miatt.

Kiemelt kép: Demeter Márta / Fotó: Kovács Attila/MTI