Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Dél-amerikai útra indult Kövér László

Dél-amerikai útra indult Kövér László

Hivatalos látogatásra Dél-Amerikába utazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke – közölte a házelnök sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.A közlemény szerint Kövér László Kolumbiában megbeszélést folytat Enríque Macías Tovarral, a szenátus, és Alejandro Carlos Chacónnal, a képviselőház elnökével, valamint Carlos Holmes Trujillo külügyminiszterrel.

Ecuadorban tárgyal Elisabeth Cabezas parlamenti elnökkel, találkozik José Valencia külügyminiszterrel, részt vesz és beszédet mond az ecuadori parlamentnek a magyar delegáció tiszteletére összehívott ünnepélyes plenáris ülésén. Dél-amerikai körútjának utolsó állomásán az Országgyűlés elnökét Limában fogadja Daniel Salaverry, a perui kongresszus elnöke, Néstor Popolizio külügyminiszter, és találkozik a perui kongresszus külügyi bizottságának és a Magyarország-Peru baráti tagozatának tagjaival.

A magyar parlamenti delegáció tagjaként a házelnököt elkíséri a magyar-latin-amerikai baráti tagozat elnöke, Bartos Mónika (Fidesz) képviselő.

MTI Fotó: Mészáros János