Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Anyával és gyermekével végeztek Várpalotán, rács mögött marad a gyanúsított

Anyával és gyermekével végeztek Várpalotán, rács mögött marad a gyanúsított

A kétéves gyereket is megölte a támadó.

A Veszprém Megyei Főügyészség a 2018. szeptember végén, a Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyben anya és gyermeke életét kioltó férfi letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta. A Veszprémi Járásbíróság végzésével az ügyészi indítványnak helyt adott, és a kényszerintézkedés tartamát három hónappal meghosszabbította – olvasható az ügyészség közleményében.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. szeptember 27-én, délután, a Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyben felkereste a korábban hozzá közel álló sértettet, majd ott tartózkodása során a nőt fojtogatni kezdte, aki ennek következtében elhunyt. Miután a sértett 2 éves kisfia a halott édesanyját látva sírni kezdett, az elkövető őt is oly módon bántalmazta, hogy a gyermek szintén életét vesztette.

A bíróság a nem végleges végzésében megállapította, a gyanúsítottnál fennáll a veszélye, hogy szabadlábra kerülve a hatóság elől megszökne, elrejtőzne.

Nyitókép: MTI Fotó/Balázs Attila