Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A családügyi államtitkár szerint önmagában kevés a CSOK egy új otthonhoz

A családügyi államtitkár szerint önmagában kevés a CSOK egy új otthonhoz

Novák Katalin és az őszinte pillanatok.

Novák Katalin családügyi államtitkár az RTL Híradónak elismerte: önmagában nem elég a 10 milliós CSOK-hitel ahhoz, hogy új otthonhoz juttassa a két gyermeket vállalókat.

„4+4 évet kapnak a párok, hogy két gyerekük szülessen a 10 milliós CSOK-hitel fejében” – ezt a családügyi államtitkár közölte az RTL Híradójának kérdésére.

Novák Katalin szerint előrelépés ugyan a kedvezményes kölcsön, de elismerte, önmagában kevés. A csatorna híradója szerint a Hitelnet úgy számol, hogy a fiatalok nagy részének további, piaci hitelre lesz szüksége, és a szülői házat is elzálogosíthatják.

Kiemelt kép: Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár A családban élni jó elnevezésű új kormányzati kampányt ismertető sajtótájékoztatóján a budapesti Fröccsterasz szórakozóhelyen 2018. szeptember 10-én / Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI