Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sarlóval fejezte le a 13 éves kislányt az indiai férfi, csak mert nem akart vele szexelni

Sarlóval fejezte le a 13 éves kislányt az indiai férfi, csak mert nem akart vele szexelni

Egy sarlóval fejezte le a 13 éves, szomszédban lakó kislányt a férfi, csak mert az nem akart vele szexelni. A férfi többször próbálkozott már, nem tudta elviselni az elutasítást. 

A helyi információk szerint elkövető dühének oka nem csupán a visszautasítás volt, hanem az is, hogy a kislány alacsonyabb kasztrendszerből származott, mint ő.

Állítólag a kislány többször említette, hogy a gyilkosa, Dinesh Kumar szexuálisan zaklatja őt. A “munkás kaszthoz” tartozó család azonban nem tett semmit.

A helyi sajtó információi szerint Dinesh-t még 1989-ben már letartóztatták egyszer szélsőséges, kvázi fundamentalista, kasztrendszerrel kapcsolatos nézeteiből adódó bántalmazás miatt.

A helyi rendőrség letartóztatta a férfit, az ügy még kivizsgálás alatt van. Valószínűleg hosszú időre börtönbe került.

Az indiai hindu vallás négy nagy csoportra bontja a hindu társadalmat a betöltött szerepük szerint. A négy nagy csoport (hierarchiai sorrendben): papok és tanítók, harcosok, kereskedők, munkások 3000 kasztra bomlik, ami további 25 ezer alkasztra tagolódik attól függően, ki milyen feladatot lát el a közösségben.

A legalacsonyabb ún. “érinthetetlenek” kasztjába tartozóknak a legsanyarúbb a sorsa, egyesektől a oktatáshoz való jogot is megtagadja a vallás. Annak ellenére, hogy India jogi berendezkedése lényegében tiltja a kaszt szerinti diszkriminációt, még mindig sok fundamentalista hindu él az országban, akik élesen különbséget tesznek a kasztok között.
Ebből adódóan több ehhez köthető erőszak, vagy gyilkosság történik a régióban.

(DailyMail)