Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Folytatódik a szemétkáosz: bevonta a Zöld Híd engedélyét a kukaholding

Folytatódik a szemétkáosz: bevonta a Zöld Híd engedélyét a kukaholding

Október 31-el azonnali hatállyal visszavonta a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft. megfelelőségi engedélyét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt., vagyis az állami kukaholding – erről tájékoztatta a holding a Zöld híd szolgáltatóval szerződést kötő önkormányzatokat október végén.

A levél indoklása szerint a Zöld Híd „nem alkalmas az OHKT-ban (Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv) foglalt célok elérésére, követelmények teljesítésére” tekintettel arra, hogy 2018 október 30-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának kellett gondoskodnia a szemét elszállításáról sok Nógrád- és Pest-megyei településen. Az NHKV azt kéri az önkormányzatoktól, hogy bontsanak szerződést a Zöld Híddal és szerződjenek egy olyan szemétszállító szolgáltatóval, amelynek adott megfelelőségi véleményt a kukaholding.

A szemétkáoszról itt írtunk bővebben:

„Rakják be a tévébe, hogy a vácrátótiakat megeszi a kosz” – több mint száz településen tényleg leállt a szemétszállítás

Egyre kilátástalanabb helyzetben vannak azokon a településeken élők, ahol jobb esetben csak hétfő óta nem szállítja el a szemetet a szolgáltató. Van, aki a fővárosba hordja a hulladékot Veresegyházról.

(Index)