Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az amerikai nagykövet tárgyal a magyar kormánnyal a CEU maradásáról

Az amerikai nagykövet tárgyal a magyar kormánnyal a CEU maradásáról

Magas szintű tárgyalásokat folytat az amerikai nagykövet a magyar kormánnyal, hogy a CEU Budapesten maradhasson – közölte az RTL Híradó megkeresésére az amerikai nagykövetség. A diplomáciai képviselet szerint a Trump-kormánynak prioritás, hogy az egyetem szabadon működhessen.

A CEU rektorhelyettese az Inforádiónak azt mondta, a magyar kormányküldöttség 9-szer tárgyalt az amerikai hatóságokkal, és végül az egyetem sorsát rendező szerződés szövegéről is megállapodtak. A kormány szerint ez Soros György politikai blöffje.

A Közép-Európai Egyetem rektora múlt héten sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ha a kormány december 1-ig nem írja alá a megállapodást, akkor Bécsbe költöznek. Ugyanakkor azt is hozzátette: az amerikai nagykövetnek a magyar kormány képviselői már elárulták, hogy nem fogják szignózni a papírt.

A Zoom.hu-n korábban megjelent cikkünkben pedig arról írtunk, hogy tulajdonképpen már valóban csak Orbán Viktor egyszemélyes döntésén múlik, hogy mi lesz az egyetemmel.