Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ötmillió dollárt követelnek az emberrablók Gabriel García Márquez rokonáért

Ötmillió dollárt követelnek az emberrablók Gabriel García Márquez rokonáért

Ötmillió dollár váltságdíjat követel egy kolumbiai bűnbanda a néhai Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író rokonának szabadon engedéséért, akit még augusztus 23-án raboltak el – jelentette be a rendőrség.

Buscan a Melissa Martínez García, empresaria secuestrada en Santa Marta | Noticias Caracol

Autoridades intensifican operativos por tierra y aire. En las carreteras se ejercen fuertes controles para evitar que sea sacada a otros departamentos o a Venezuela.

Melisa Martinez Garcia 34 éves grafikus a kolumbiai író testvérének unokája, Santa Maria városában él, ott rabolták el.

Az ügyet a rendőrség egy különleges egysége vizsgálja – közölte Fernando Murillo, a kolumbiai rendőrség emberrablásokat nyomozó egységének vezetője. Úgy vélte, egyszerű bűnügyről van szó, az emberrablók két telefonhívásban is közölték, hogy ötmillió dollár váltságdíjat akarnak.
A rendőrség 33 ezer dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki olyan információkkal szolgál, amelyek elvezethetnek az elrabolt fogva tartásának helyszínére, illetve hozzásegítenk biztonságos kiszabadításához.
Kolumbiában az emberrablásokat rendszeresen használták arra, hogy pénzforrásokhoz jussanak az országot több mint 50 éve sújtó fegyveres konfliktusban.

Mind bűnbandák, mind baloldali gerillák és jobboldali félkatonai szervezetek több ezer ember raboltak el az elmúlt évtizedekben.

2017-ben 193 emberrablásról volt tudomása a védelmi minisztériumnak.

Borítókép forrása: Pixabay