Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Őrületes meccsen ejtette ki a bukaresti Dinamót a harmadosztályú Csíkszereda

Őrületes meccsen ejtette ki a bukaresti Dinamót a harmadosztályú Csíkszereda

A Csíkszeredában játszott mérkőzésen a gól nélküli első félidő után a székelyföldi együttes két gyors góllal lepte meg a bukarestieket. A 48. percben Majzik Adrián szabadrúgásból szerzett vezetést, Magyari Szilárd pedig az 52. percben egy távoli bombával növelte a csíkiak előnyét.

A Dinamó Dan Nistor két góljával gyorsan egyenlített, és a hosszabbítás második félidejében Mihai Neicutescu góljával a vezetést is megszerezte. A székelyföldi csapat azonban nem adta fel, és öt perccel a lefújás előtt Berde István egyenlített.

A tizenegyesrúgások első sorozata sem döntötte el a párviadalt. Később azonban a Csíkszereda kapusa hárította a Dinamo utolsó 11-esét, és kivívta a továbbjutást.

A közönség már ünnepelt, amikor a bíró jelezte: megismételteti az utolsó 11-est arra hivatkozva, hogy a csíkszeredai kapus a rúgás előtt elmozdult a gólvonalról. Bordás Dániel azonban a megismételt büntetőt is kivédte.

A Román Kupában két székelyföldi csapat is bejutott a legjobb nyolc közé. A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK szerdán 5-0-s győzelmet aratott a másodosztályú CS Mioveni otthonában. (MTI)

Kiemelt kép: A harmadosztályú FC Csíkszereda csapata, miután 11-esekkel legyőzte a román kupa negyeddöntőjében a bukaresti Dinamót / Fotó: FC Csíkszereda/Facebook