Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Felrobbantotta szobáját egy egyetemista ecstasy főzés közben

Felrobbantotta szobáját egy egyetemista ecstasy főzés közben

Kedd este robbanás miatt riasztották a mentőket és a tűzoltókat az Canberrai Egyetemen. A 19 éves Miles Dorian Whittyt azonnal korházba szállították, miközben a rendőrség a szobájában nagy mennyiségben gyógyszereket, laboreszközöket és egy jegyzetfüzetet talált az ecstasy képletével.

A hatóságok összekötötték a pontokat: az ausztrál fiatal feltehetően laboratóriumnak használta a szobáját, ahol MDMA-t igyekezett kristályosítani. A fiú későbbi vallomásából kiderült, hogy aznap délután már értesítette az elsősegély ügyeletet, mert egy kémiai baleset miatt ártalmas gázokat lélegzett be.

Amikor a rendőrök később beléptek a szobájába, az ecstasy hozzávalóit, egy jegyzetfüzetet, és robbanásra utaló nyomokat találtak. A kollégium többi lakóját evakuálták éjszakára, és másnap vegyi szakemberek érkeztek a helyszín biztosítására. Milesnak a hónapban ismét jelenése lesz a bíróságon.

(Vice, borítóképünk illusztráció Forrás: Willy Turner@Wikimedia)