Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rogán minisztériuma kulcsszavak alapján figyelteti a világhálót

Rogán minisztériuma kulcsszavak alapján figyelteti a világhálót

Naná, hogy Soros György és az álhírek ellen küzdenek.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda lényegében pásztázza az internetet. Hírportálok, blogok, a YouTube, a Twitter, a Facebook és az orosz közösségi oldal, a Vkontakte felületein megjelent cikkeket, posztokat, bejegyzéseket figyeltet egy magáncéggel – írja az Átlátszó.

A propaganda minisztérium által ez év szeptemberében megkötött megállapodás szerint “szolgáltatás e-mailen keresztül riasztást küld minden beállított kulcsszó vagy forrás alapján kiválasztott friss bejegyzésről. A Szolgáltatás meghatározott kulcsszavak alapján szűrve bemutatja a Megrendelő által beállított blog, hírportál, YouTube, hivatalos Facebook, Twitter és Vkontakte oldalakról származó bejegyzéseket. (…) Szolgáltató kijelenti, hogy a Szolgáltatással több szavas kifejezések, félmondatok, és mondatok követése is megvalósítható (ezek szintén kulcsszónak számítanak).”

A munkát a Mediaradar Információs Ügynökség Kft. végzi, havi nettó 862 900 forintért. A szerződés a második félévre szól, de csak szeptember 21-én írták alá. A cég egyébként már korábban is volt szerződésben a tárcával.

Az Átlátszó megállapodással kapcsolatos, tárcának küldött kérdésére az a válasz érkezett, hogy “Álhírek terjedése ellen küzdünk, melyben a Soros György által finanszírozott portálok, többek között az Ön munkahelye is, sajnos fontos szerepet játszanak.”

Borítókép: Rogán Antal, MTI Fotó: Kovács Attila