Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Különös kegyetlenséggel ölték meg nőismerősüket kártyázás közben

Különös kegyetlenséggel ölték meg nőismerősüket kártyázás közben

A Kaposvári Törvényszék – megismételt eljárásban – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt 19 és 18 évi fegyházbüntetésre ítélte azt a két férfit, akik nőismerősüket ölték meg kártyázás közben.

A vádlottak 2015 márciusában azért keresték fel az egyedül élő, italozó életmódot folytató nőt, hogy a mobiltelefonját ellopják. Kártyázás és italozás közben az I. rendű vádlott a telefont a sértett figyelmét elterelve eltulajdonította, azonban a nő ittassága és kártyajátéka miatt indulatos lett és ütni kezdte a nőt. A bántalmazásba a II. rendű vádlott is bekapcsolódott, a sértettet többször fejen ütötték, majd a földre eső nő mellkasát, vállát taposták, továbbá a II. rendű vádlott egy késsel vállon szúrta. A sorsára hagyott, számos sérülést szenvedett, magatehetetlen sértettet két nap múlva találták meg holtan a rendőrök.

A törvényszék a korábban már – közösen elkövetett – élet elleni bűncselekményért elítélt vádlottakat a megalapozatlanság miatt megismételt eljárásban újra marasztalta és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, valamint lopás vétségében mondta ki bűnösnek. A bíróság halmazati büntetésül az I. rendű vádlottat 19 év, a II. rendű vádlottat 18 év fegyházra, valamint 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mert a Somogy Megyei Főügyészség súlyosítás, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása végett jelentett be fellebbezést, míg az emberölést tagadó vádlottak a felmentésüket kérték.

(Ügyészség)

Borítókép: MTI Fotó/Balogh Zoltán