Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hiába találta meg a móri mészárlás fegyvereit, jutalmat nem kapott, sőt fizetnie kellene

Hiába találta meg a móri mészárlás fegyvereit, jutalmat nem kapott, sőt fizetnie kellene

Szebenyi István ugyan megtalálta egy földbe ásott hátizsákban a gyilkosság fegyvereit, ám a 25 millió forintos nyomravezetői díjat nem kapta meg.

Hiába volt oroszlánrésze Szebenyi Istvánnak a valódi móri mészárosok kézre kerítésében, mostanáig nemhogy a 25 millió forintos nyomravezetői díjat nem kapta meg, de a végrehajtó még követel tőle 180 ezer forintot is – írja a Blikk.

Szebenyi volt az, aki 2006. október 3-án a Tatabányát Tarjánnal összekötő út menti erdőben fémkeresőjével egy földbe ásott hátizsákot talált, abban egy Skorpió géppisztoly válltámaszával. Ezt követően vették őrizetbe a rendőrök Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet. Ezekről a tárgyakról vettek ugyanis DNS-mintát, amely elvezette a nyomozókat a gyilkosokhoz.

Köszönet helyett évekig tartó meghurcoltatást kaptam – mondta a lapnak. A nyomravezetőnek járó huszonötmilliót nem adták oda neki. Bírósághoz is fordult, de elvesztette a pert, mert a pontos felhívás úgy volt megfogalmazva, hogy az kapja meg a pénzt, aki megnevezi az elkövetőt vagy a pontos címét. Ellenben kapott egy értesítést a végrehajtótól, hogy fizessen be 180 ezer forintot perköltség címén.

Nagy László a cellájában öngyilkos lett, Weiszdorn Róbertet pedig jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetését tölti. Egyébként míg Szebenyi István nem kapott pénzt, addig a tettesként Kaiser Edét megnevező K. Attila 25 milliót könyvelhetett el. A férfinak ezt azután sem kellett visszafizetnie, hogy kiderült: az általa megvádolt Kaisernek a móri bankrabláshoz semmi köze.

Borítókép: Móri mészárlás tárgyalása, Weiszdorn Róbert vádlott (takarva) kommandósok gyűrűjében a teremben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt