Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ausztria is kilép az ENSZ globális migrációs csomagjából

Ausztria is kilép az ENSZ globális migrációs csomagjából

A szerződés több pontját bírálta Bécs. Az osztrák kormány szerint összemossák a védelmet kérőket a megélhetési bevándorlókkal.

Ausztria kilép az ENSZ globális migrációs csomagja elfogadásának folyamatából, mert a bécsi kormány álláspontja szerint tervezet elmossa a törvényes és az illegális bevándorlás közötti különbséget – közölte szerdán a jobboldali osztrák kormány. “Ausztria nem csatlakozik az ENSZ migrációs egyezményéhez” – jelentette be közleményben Sebastian Kurz osztrák kancellár. “A szerződés több pontját élesen bíráljuk, nevezetesen azt, hogy összemossa a védelmet kérőket a megélhetési bevándorlókkal” – tette hozzá.

A világszervezet 193 országa 2016 szeptemberében egyezett meg a migrációs csomag elfogadásáról. Az Egyesült Államok Donald Trump elnökké választása után már nem vett részt a folyamatban, a magyar kormány pedig júliusban jelentette be, hogy kilép belőle. Lengyelország szintén hasonló lépést fontolgat. Az ENSZ-dokumentumot decemberben írják alá Marokkóban. (MTI)

Borítókép: Sebastian Kurz osztrák kancellár, MTI Fotó: Koszticsák Szilárd