Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lázár nem adja fel: hamarosan rossz hírt kaphatnak a dohányosok

Lázár nem adja fel: hamarosan rossz hírt kaphatnak a dohányosok

“A dohányzás halált okoz. Magyarországon évente a dohányzás és következményei miatt 22 ezer honfitársunk hal meg” – hangsúlyozta legújabb, Facebookon közzétett videójában a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos.

Lázár szerint a dohányzás visszaszorítása érdekében megfogalmazott javaslatai nem a szabadság tárgykörébe tartoznak, mint azt korábban sokan úgy vélték, vagy ha mégis, akkor viszont a kérdés szerinte az:

“A drogokat miért tiltjuk be Magyarországon kőkemény eszközökkel?

Sokkal többen halnak meg cigaretta miatt Magyarországon, mint a drog miatt. Kérdés, hogy miért vonatkoznak rájuk különböző szabályok, ha ez egyébként csak a szabadság, szabadságjog kérdése.”

A nemrég a 2020 után születettek dohányzásbetiltás ötletével előrukkoló exminiszter azt is elmondta, a következő hetekben javaslatokat fogalmaz meg a kormánynak a dohányzás visszaszorítása érdekében, “ez mind rossz hír lesz a dohányiparnak, jó hír lesz azoknak, akik füstmentes Magyarországot akarnak.”

Lázár szerint onnantól már csak a kormányon múlik majd, hogy ezek közül, mit fogad el.