Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Indiai erdőbe menekült egy férfi a diákhitele törlesztése elől

Indiai erdőbe menekült egy férfi a diákhitele törlesztése elől

Egy 29 éves amerikai férfi úgy döntött, hogy inkább kiköltözik egy indiai erdőben, mint hogy tovább próbálja törleszteni a 20 ezer dolláros diákhitelét. 

Chaad Haag nem az a fajta ember, aki felveszi a kölcsönt, majd gyorsan elhúz a visszafizetés nélkül. Mint ahogy fogalmaz,azért menekült el a diákhitelének törlesztése elől, mert egyszerűen “nem jött ki a matek”.

Az egyetem elvégzése után Chad nem tudott otthonában olyan munkát találni, amiből képes volt finanszírozni a megélhetését és a havi háromszáz dolláros törlesztőrészletet. A férfi filozófiát és összehasonlító irodalmat tanult, amivel nem meglepő módon nem tudott a végzettségének megfelelően elhelyezkedni. Volt rakodómunkás, gyártósori munkás, de még professzori adjunktus is, viszont a béréből nem futotta a számláira a 20 ezer dolláros adóssága mellett.

A férfi CNBC-nek adott interjúban elmondta, hallott már olyan személyről, aki úgy lógott meg a törlesztés terhe elől, hogy a világ másik felén próbált új életet kezdeni, így úgy döntött, hogy egy indiai erdőben fog lakni. Szerencsére ennél jobban járt. Jelenleg egy 50 dollárért bérelt betonépületben lakik helyi származású feleségével, aki az egyik indiai egyetem professzora.

Bár többé már nem kell aggódni az adóssága miatt, viszont ezért cserébe fel kellett adnia pár dolgot. Ilyen például a toalett kényelme és higiéniája. Mint elmondta, India azon részén, ahol ő él, sok esetben a WC nem több egy gödörbe ásott lyuknál. Mindezek ellenére Chad boldognak vallja magát. Számára örömet okoz, hogy naponta legalább öt elefánttal találkozik.

“Remélem a büdös életben nem kell még egyszer betennem a lában egy Walmartba”

-jelentette ki a férfi.

A szakértők szerint egyáltalán nem egyedi eset, hogy a súlyos diákhitel elől valaki külföldre menekül. Viszont, bár ez tűnhet a “könnyebbik” megoldásnak, azoknak, akik ebben látják a probléma kulcsát mérlegelniük kell azt is, hogy ha valaha vissza szeretnének térni az államokba, az adósságuk többszöröse fogadja majd őket.

(Odditycentral)

A borítókép illusztráció. Fotó: Flickr