Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy év börtönt kapott a férfi aki meglopott egy kórházban alvó beteget

Egy év börtönt kapott a férfi aki meglopott egy kórházban alvó beteget

Egy 21 éves férfi maga is fekvőbetegként tartózkodott a budapesti kórházban, ahol pár héttel ezelőtt ellopta egy vele közös kórteremben alvó beteg mobiltelefonját. Az ügyeletes orvosnak vált gyanússá a férfi viselkedése, aki a további ellátásról lemondva, sietősen távozni kívánt a kórházból – írja az ugyészseg.hu.

A tolvaj október 11-én, egy budapesti kórház kórtermében feküdt további öt beteggel együtt. A férfi éjszaka, kihasználva azt, hogy szobatársai alszanak, az egyikhez odalépett, és a feje mellett a párnáján elhelyezett mobiltelefonját elemelte, majd azzal a kórház mosdójába ment, ahol

a lopott telefont a szemetesbe rejtette.

Ezt követően a férfi – a további orvosi ellátásról való lemondással – távozni akart a kórházból. Az ügyeletes orvosnak azonban gyanússá vált a férfi viselkedése, illetve az, hogy hirtelen el akarja hagyni a kórházat, ezért felhívta a vele egy kórteremben fekvő betegeket, hogy ellenőrizzék, minden értékük megvan-e. Amikor ezáltal fény derült a kifosztásra, a tolvaj

beismerte a cselekmény elkövetését, és visszaadta a sértettnek az eltulajdonított telefont.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 1 év börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 év próbaidőre felfüggesztette, egyúttal ez időre elrendelte a terhelt pártfogó felügyeletét.

Borítókép : Ivándi-Szabó Balázs / Képünk illusztráció!