Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szülés utáni depressziója lehetett a gyermekét megfojtó sülysápi nőnek

Szülés utáni depressziója lehetett a gyermekét megfojtó sülysápi nőnek

Önként feladta magát Szolnokon az a nő, aki megölte négy hónapos gyermekét Sülysápon, írja a Blikk. A lap információi szerint Tünde vízbe fojtotta a csecsemőt, majd a holttestét az egyik ágyba fektette, ezután pedig felült a Szolnokra tartó vonatra.

Útközben megpróbált öngyilkosságot elkövetni, de végül a szolnoki rendőrségén adta fel magát. A Tündét jobban ismerők szerint a nő szülés utáni depresszióban szenvedett, és ez vezethetett a tragédiához.

„Egyre inkább erősödik bennem a gyanú, hogy ez a betegség áll a háttérben. Állítólag már a baba előtt is voltak depressziós tünetei Tündének. Pénteken is nagyon furán viselkedett, jött-ment az utcában, elindult, visszafordult, mintha nem is tudná, mit akar. Ez kora délután volt, a baba pedig nem volt vele. Pedig előtte kizárólag babakocsival lehetett látni. A férje rengeteget dolgozott, ezért Tünde sokat volt a picivel kettesben otthon. Persze, ez nem magyarázat semmire, hiszen egy tanult nő volt, akinek tudnia kellett volna, hogy szakszerű segítségre van szüksége” – állítja egy sülysápi asszony.

Tünde jelenleg bűnügyi őrizetben van, letartóztatásáról a napokban dönt a nyomozási bíró.

Borítókép: Bűnügyi helyszínelők mennek be egy családi házba Sülysápon, ahol holtan találtak egy négy hónapos gyermeket 2018. október 26-án este.
Fotó: MTI/Lakatos Péter