Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Palkovics szerint nincs is CEU-ügy és nem is költözik

Palkovics szerint nincs is CEU-ügy és nem is költözik

“Nem költözik a CEU. A nyilatkozatuk arról szólt, hogy bizonyos amerikai tevékenységeiket elviszik Bécsbe. Ha lesz ott is egy kampusza a CEU-nak, és megmarad mellette a magyar egyetem is, akkor nem nagyon változik semmi. Nincs CEU-ügy – ezt nyilatkozta a 168 órának Palkovics László innovációs miniszter.

Palkovics arról is beszélt, hogy a CEU-val megállapodó amerikai Bard College-nál láttak egy nyolcvan négyzetméteres épületet, „amelynek környékén valószínűleg aznap reggel vetették el a fűmagot, meg láttunk rajta egy CEU táblát is.”

A Zoom.hu is írt róla, csütörtökön az egyetem rektora, Michael Ignatieff arról tájékoztatta a hallgatókat és a közvéleményt, hogy „Minden szükséges lépést megtettünk, hogy megfeleljünk a lex CEU-nak. Sajnálatos módon a magyar kormányzat elzárkózása attól, hogy egy számunkra is elfogadható megoldást kínáljon” ezért

új évfolyam hallgatói a 2019-20-as tanévtől a CEU új, bécsi kampuszán fognak tanulni.