Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Letartóztatták a gyermekét megfojtó sülysápi nőt

Letartóztatták a gyermekét megfojtó sülysápi nőt

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta annak az asszonynak a letartóztatását, aki megfojtotta négy hónapos csecsemőjét Sülysápon.

A nő 2018. október 26-án a déli órákban egyedül tartózkodott otthon a négy hónapos gyermekével. Az anya a fürdőkádba vizet engedett, a gyermeket levetkőztette, majd addig tartotta a víz alatt, míg a gyermek életét vesztette. A gyanúsított a délutáni órákban Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte a gyermekét.

A nő korábban megfelelően ellátta a kisbabát, agresszív magatartást a bűncselekmény napjáig nem tanúsított sem a gyermekkel, sem más személlyel szemben.

A nőt ismerők közül többen azt állították, hogy az asszony szülés utáni depresszióban szenvedett.

A nyomozóhatóság a nővel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúját közölte. Ennek a bűncselekménynek a tárgyi súlya kimagasló, ezért tartani lehet attól, hogy szabadon hagyása esetén megszökne. A nyomozás jelenlegi szakaszában a nő hatóságok előtti megjelenése csak a letartóztatásával biztosítható.

A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a nő letartóztatásának elrendelésére.

MTI

Borítókép: Rendőrautó áll lezárt utcában Sülysápon, ahol holtan találtak egy négy hónapos gyermeket egy családi házban 2018. október 26-án este.
Fotó: MTI/Lakatos Péter