Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy magyar férfitól vehették a fegyvert, amivel megölték a szlovák újságírót és feleségét

Egy magyar férfitól vehették a fegyvert, amivel megölték a szlovák újságírót és feleségét

Egy zebegényi magyar férfitól vehették azt a fegyvert, amellyel megölték Ján Kuciak szlovák újságírót és feleségét, írja a HVG.

A lap birtokába került európai nyomozási határozatból szerint az egyik vádlott vallomásán túl a telekommunikációs adatok is erre utalnak.

A dokumentum szerint K. L. háromezer euróért adhatta el a fegyvert Sz. Tamásnak, aki a gyanú szerint leadta a lövéseket. A szlovák nyomozók szerint a két férfi telefonon egyeztetett egymással a fegyvervásárlásról.

Egy harmadik magyar férfinek is köze lehet a beszerzéshez, a kecskeméti K. I. R.-nek, aki a gyilkosságok elkövetésének időpontjában telefonon beszélt K. L.-lel.

A magyar szálak miatt európai nyomozati határozatot kért a szlovák rendőrség, és bevonta a magyar felet is. A HVG forrásai szerint október 25-én több helyszínen is házkutatások és lefoglalások voltak: K. L. zebegényi házában, K. L. feleségéhez köthető váci ingatlanban, illetve egy VIII. kerületi lakásban.

A portál szerint a házkutatások során nem találtak fegyvereket, de lefoglaltak számítógépeket, mobiltelefonokat és egyéb adathordozókat.

egy zebegényi magyar férfitól vehették a gyilkos fegyvert

egy zebegényi magyar férfitól vehették a gyilkos fegyvertegy zebegényi magyar férfitól vehették a gyilkos fegyvertegy zebegényi magyar férfitól vehették a gyilkos fegyvertegy zebegényi magyar férfitól vehették a gyilkos fegyvert