Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A CNN atlantai központjának is küldtek egy gyanús csomagot

A CNN atlantai központjának is küldtek egy gyanús csomagot

A CNN amerikai hírtelevízió atlantai központjának is gyanús csomagot küldtek, de még a postán észrevették – közölte Jeff Zucker, a műsorszóró elnöke hétfőn a Twitter mikroblogon.

A csomagot hétfőn, egy atlantai postahivatalban fedezték fel, a CNN székhelyének címezték. Zucker tudatta, hogy a műsorszóró központja nincs veszélyben.

Az egyelőre nem világos, hogy mit tartalmazhat a gyanús küldemény, mindazonáltal a múlt héten tucatnyi, csőbombát tartalmazó csomagot találtak az Egyesült Államok több államában és Washingtonban. A bombák címezettjei között volt Barack Obama volt demokrata párti elnök, külügyminisztere, Hillary Clinton, James Clapper, az amerikai hírszerzés volt igazgatója, Robert de Niro színész és Soros György milliárdos, valamint a CNN New York-i irodaépülete. Valamennyien Donald Trump amerikai elnök heves bírálói.

A csomagok ügyében az amerikai szövetségi hatóságok pénteken őrizetbe vették az 56 éves Cesar Sayocot a floridai Plantation városában. A férfi hétfőn jelenik meg a bíróság előtt Miamiban, ahol ismertetik az ellene emelt vádakat.

A hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy minden küldeményt Sayoc küldött volna.

Donald Trump amerikai elnök pénteken kijelentette, hogy nem hibáztatható azért, hogy a csőbombák ügyében őrizetbe vett gyanúsított a híve.

“Láthattuk a sajtó erőfeszítéseit az utóbbi órákban, hogy egy egyén sötét cselekedeteit politikai előnyök gyűjtésére használja velem és a republikánus párttal szemben” – hangoztatta az észak-karolinai Charlotte városában tartott kampányrendezvényen. Hívei válaszul a CNN-t becsmérlő jelszavakat skandáltak.

A küldeményeket nem egészen két héttel a november 6-án esedékes félidős kongresszusi választások előtt adták postára, amelyek során megváltozhatnak a hatalmi erőviszonyok Washingtonban. (MTI)

Képünkön: Rendõrök a CNN amerikai hírtelevízió irodáinak is otthont adó Time Warner székház elõtt New Yorkban 2018. október 24-én, miután ismeretlenek robbanószerkezetet küldtek a televízió részére. Sajtóhírek szerint ezen a napon gyanús csomagokra bukkantak továbbá az elnöki hivatal postázójánál, valamint Bill Clinton és Barack Obama korábbi elnökök címén is. MTI/EPA/Justin Lane