Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Titok a királyi családból: Károly herceg a kezdetektől tudta, hiba volt elvennie Dianát

Titok a királyi családból: Károly herceg a kezdetektől tudta, hiba volt elvennie Dianát

Károly walesi herceg és Diana Spencer házasságának sikertelensége hosszú ideje ismert tény. A herceg és a hercegné 1981-ben keltek egybe, és már ugyanannak az évtizednek a végén megromlott a házasságuk, amit hamarosan a sajtó is kiszimatolt. A brit pár a kilencvenes évek elején már kifelé kacsintgatott a kapcsolatból: Dianának és Károlynak is volt kapcsolata – végül mégis csak 1996 augusztusának végén mondták ki a válást – egy évvel a hercegné tragikus balesete előtt.

Az a kijelentés azonban még évtizedekkel később is sokkolta a közvéleményt, miszerint Károly már az esküvő előtt pontosan tudta, hogy nem kellene egybekelniük, és igyekezett is kihátrálni a frigyből. Mindezt a királyi családot közel három évtizede követő újságíró, Robert Jobson hozta nyilvánosságra, Károly hamarosan megjelenő életrajzi könyve kapcsán.

Ebből kiderül: a herceg borzasztó hibának tartotta a házasságát, és alig akart belemenni – főleg, miután a boldogító igen kimondása előtt mindössze egy tucatnyi alkalommal találkozott Dianával. Azonban a királyi udvar iránt érzett kötelesség végül erősebbnek bizonyult.

A könyv szerint egyébként nem csak Károlynak voltak kétségei a házasságkötés előtt. Diana hasonlóképp érezhetett, sőt, maga Fülöp herceg is érezte fia bizonytalanságát, és azt javasolta neki, hogy vagy vegye el, vagy hagyja el Dianát – írta meg a Mirror.

(Bors, borítókép: MTI/AP/PA/Kensington-palota/Alexi Lubomirski)