Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hadházy alaposan megorvosszakértette Vajna Tímea macskáját

Hadházy alaposan megorvosszakértette Vajna Tímea macskáját

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, aki nem mellesleg állatorvos is, nem tudta megállni, hogy ne kommentálja Vajna Tímea macskás-magánrepülős akcióját. Mint ismert, Andy Vajna felesége magángéppel repült Amerikába, hogy az orvosi ellátáson átesett macskáját magával tudja vinni.

Hadházy azt írja a Facebook-oldalán, hogy “az eset részleteit csak a gazdi posztjából ismerem. De állatorvosként nem tudom elképzelni, hogy ez a macska Amerikában olyan kezelést kaphatott volna, amit a magyar kollégák ne tudtak volna neki megadni. Az USA-ban sok esetben – a jobb anyagi lehetőségek miatt – valóban több mindent meg tudnak tenni a kedvencekért. Ebben az esetben viszont sajnos minden jel szerint (krónikus) veseelégtelenségről van szó, ahol egyszerűen nincs olyan gyógymód, amit ott megtehetnek, nálunk viszont nem. Az ún. peritoneális dialízis szóba jöhet, ami átmenetileg, néhány napig-hétig javíthat az állat állapotán, gyógyulást és tartós javulást azonban biztosan nem hoz.

Ráadásul elméletileg ez az eljárás itthon is elérhető, más kérdés, hogy a módszert éppen annak korlátai miatt, nem szoktuk alkalmazni.”

Az állatorvos után politikusként is értékelte az utazást, szerint “az amerikai állatorvosi vizithez a cica sok-sok milliós magánrepülését a magyar adófizetők fizetik. Közben a gazdi férje az országot kifosztó Fidesz kormány fennmaradásának egyik legfőbb támasza. A hölgy férje, Vajna András ugyanis a sok milliárdos, ocsmány és hazug állami propaganda hirdetésekből kitartott, a kormány számára kellemetlen híreket elhallgató, a kormány számára veszélyes politikusokat pedig mocskos rágalom hadjáratokkal lejárató TV2 tulajdonosa (bár a hírek szerint meglehet, hogy M. Lőrinc rövidesen ezt is átveszi). Ráadásul horribilis magánvagyona egyik alapját a kaszinó koncessziók jelentik, ezek a kaszinók pedig számos kedvezményben részesülnek – először is azzal, hogy a személyre szabott törvényeknek köszönhetően nincsen konkurenciájuk.” – zárul Hadházy Facebook-posztja.

(Képünk forrása: Fotó: Vajna Tímea Instagram oldala)