Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Amíg nálunk nyárias meleg van, addig Európa több részén esik a hó

Amíg nálunk nyárias meleg van, addig Európa több részén esik a hó

Európa egyes magasabb pontjain már télies az időjárás – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap este Facebook-oldalán.

Miközben Magyarországon dőlnek a hőmérsékleti rekordok és már-már “nyarat idéző” maximumok vannak, addig nem messze téliesre fordult az időjárás – írták.

Az Alpokban sokfelé havazik, legfőképpen a déli vonulatoknál. A 2757 méteren lévő Stelvio-hágónál például már több mint 1 méter friss hó hullott. Ennél jóval alacsonyabban is havazott: az éjszaka folyamán az osztrák-olasz határon fekvő – 1370 méteren lévő – Brenner-hágón is havas a táj.

Nemcsak az Alpokban köszöntött be a tél: Franciaországban és Spanyolországban is havazott 600-700 méter tengerszint feletti magasságban – írta a meteorológiai szolgálat.

Magyarországon a hétvégén melegrekordok dőltek meg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint Magyarországon kevésbé napos, inkább borús, szeles idő várható október utolsó napjaiban. Jelentősebb lehűlésre egyelőre nem kell készülni: jövő héten fagy nem várható, napközben is 20 fok körül alakulnak majd a maximumok. (MTI)

Fotónkon: Turisták nézik a friss hóval borított lengyel Magas-Tátra szikláit a Halas-tó (Morskie Oko) partján, Lysa Polana település közelében 2018. szeptember 26-án. (MTI/EPA/Grzegorz Momot)