Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ingyen sört osztanak Bolognában, ha autó helyett biciklire pattannak az emberek

Ingyen sört osztanak Bolognában, ha autó helyett biciklire pattannak az emberek

Az olasz város, Bologna a fenntartható közlekedés mellett tette le a voksát, és arra buzdítja a lakosait és a turistákat, hogy autó helyett biciklivel, gyalog vagy tömegközlekedéssel utazzanak városon belül. Mindezért ingyen sör, ingyen jégkrém és hasonló finomságok járnak.

A terv megvalósítója Marco Amadori, aki a Bella Mossa (magyarul Szép Munka) nevet adta a kezdeményezésnek. Az egész úgy működik, hogy valaki akárhányszor autó helyett a közösségi közlekedést választja, pontot kap. Végül az összegyűjtött pontokért cserébe juthat többek között ingyen sörhöz.

Az egészhez csak egy mobilos applikációt kell letölteni (Better Points a neve), amibe bejelentkezve meg lehet adni, hgy gyalog, kecóval vagy tömegközlekedési eszközzel halad-e az ember. Bolognában már több, mint 100 cég csatlakozott a projekthez.

Az Európai Unió és az olasz város közös kezdeményezését áprilistól szeptemberig lehet használni, hiszen ebben az időszakban telik meg a város turistákkal. Tavaly 3,7 millió kilométert regisztrált az applikáció.

(via bicycling.com/Borítókép MTI Fotó: Mohai Balázs)