Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Verhofstadt magyarul biztatja az embereket, hogy álljanak ki a CEU-ért

Verhofstadt magyarul biztatja az embereket, hogy álljanak ki a CEU-ért

Mit csinálsz ma este 6-kor? Kijöhetnél például a CEU-s tüntetésre! –írja közösségi oldalán az európai liberálisok (ALDE) frakcióvezetője, Guy Verhofstadt. Az Európai Parlament képviselője arra a pénteki eseményre invitált mindenkit, amelyet a Közép-európai Egyetem előtt a CEU elüldözése ellen szervez a Momentum.

Mint ismert: A CEU kuratóriuma csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai akkreditációjú mester és doktori programjaira jelentkező új évfolyam hallgatói a 2019-20-as tanévtől a CEU új bécsi kampuszán fognak tanulni. A Kuratórium 2018. december elsejével hagyta jóvá a költözést. A döntés okát abban jelölték meg, hogy a magyar kormány eddig nem írt alá olyan nemzetközi egyezményt, amely lehetővé tenné, hogy a CEU New York-ban akkreditált amerikai intézményként szabadon működhessen Budapesten.

Borítókép forrása: MTI/EPA/Olivier Hoslet