Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Új lakástakarék-termékkel vág vissza a kormánynak a Fundamenta

Új lakástakarék-termékkel vág vissza a kormánynak a Fundamenta

Bár már több mint egy hete nem jár állami támogatás a lakástakarékpénztári szerződésekre, a konstrukció mégsem tűnt el a piacról, bár népszerűsége borítékolhatóan csökkenni fog – írja a Pénzcentrum, amely megszerezte a hitelintézet legújabb, még bevezetés előtt álló lakástakarékpénztári termékének leírását. A lakáskassza saját forrásából fizetett 5 százalékos támogatással kívánja pótolni a 30 százalékos állami támogatást, a minimális megtakarítási idő pedig 6 év lesz, amelynek végén fix 2,9 százalékos hitelhez juthatunk. Az eddigi 10 százalék fölötti hozam helyett azonban 1 százalék alattival kell beérniük az ügyfeleknek. A termék igazi vonzereje az olcsó hitel lehetősége lesz.

A Fundamenta vezérigazgatója már korábban is kijelentette, hogy nem kívánja a pénztár lakás-előtakarékossági termékeit kivezetni a kínálatából, most azonban portál birtokába jutott, legújabb ajánlatukból azt is megtudhatjuk, hogy miképp képzelik el a Fundamentánál a megtakarítási forma jövőjét.

Természetesen a termék nagy népszerűségét a 30 százalékos állami támogatás jelentette, amely lehetővé tette a kihelyező pénzintézetek számára, hogy támogatás nélkül számítva akár negatív EBKM mellett ajánlják termékeiket, miközben a megtakarítók is jól jártak: az államnak köszönhetően 10 százalék körüli hozamokra tehettek szert. Ezt a rést a Fundamenta ajánlata sem tudja betömni, mindenesetre kísérletet tesz a termék vonzóvá tételére.

Borítókép forrása: Ivándi-Szabó Balázs