Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megszüntették a pécsi hajléktalannal szemben indított eljárást

Megszüntették a pécsi hajléktalannal szemben indított eljárást

A bíróság szabálysértés hiányában szüntette meg a pécsi hajléktalannal szemben indított szabálysértési eljárást. A rendőrség sem fellebbezett, így a vádlott szabadon távozhatott a jogerős ítélet után – olvasható a Szaban Pécs Facebook oldalán.

Dr. Sugár Katalin, az ítéletet meghozó bírósági titkár szerint még kiforratlan a jogszabály alkalmazása, például az, hogy a rendőrség hogyan rögzíti az első három felszólítást, amely után a negyedik alkalommal el lehetett indítani az eljárást. A bírósági titkár szerint az, hogy hozott ebben az ügyben egy új jogszabályt, illletve módosította a szabálysértési törvényt a jogalkotó, az a szándék érthető, mert tenni kellett valamit. Ugyanakkor szerinte ez elsősorban Budapestre vonatkozott, ott volt már teljességgel tarthatatlan a helyzet.

A határozat meghozatalakor figyelembe vette azt is, hogy a vádlott vallomása szerint a következő időszakban megoldott az, hogy éjszaka fedél van a férfi feje felett.

Borítókép : Csóti Rebeka / Képünk illusztráció!